diumenge, 16 d’agost del 2015

Una quarta part del menjar que es desaprofita serviria per acabar amb la fam, segons les Nacions Unides

Una quarta part del menjar que es desaprofita serviria per acabar amb la fam, segons les Nacions Unides

Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones d'aliments

| ND 16/08/2015 a les 10:16h
 
Una màquina recol·lectora segant | Oriol Bosch
 
Si es reduís en un 25% el menjar que es malgasta o es llença es podrien cobrir les necessitats dels més de 870 milions de persones que passen fam, segons un informe de l'Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació de les Nacions Unides.

En aquest sentit, l'estudi assenyala que el malbaratament del menjar també genera greus efectes contra el canvi climàtic i és conseqüència i símbol de la ineficàcia dels sistemes de distribució i consum en el primer i el tercer món.

Els països industrialitzats llencen anualment 670 milions de tones de menjar. La fruita i les verdures representen el 50% d'aquesta xifra, el peix el 35%, els cereals el 30% i la carn un 20%. Els Estats Units, Canadà, Austràlia i Nova Zelada són els països que més menjar malbaraten: entre tots llencen el 39% dels aliments que compren.

Segons l'informe, les estimacions indiquen que la producció alimentària el 2050 haurà de ser un 60% major que la del 2005 per cobrir les necessitats dels 9.600 milions de persones que viuran al planeta Terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada