Baal Shamin, el temple que ha destruït ISIS
Baal Shamin, el temple que ha destruït ISIS
 
El grup terrorista ISIS ha destruït el temple de Baal Shamin, un dels més importants de l’antiga ciutat siriana de Palmira, segons que informa l’Observatori Sirià de Drets Humans. Les ruïnes de l’era romana són Patrimoni Mundial de la UNESCO i van ser ocupades pel grup islamista al mes de maig. Des de llavors es temia que pogués ser demolida.
‘Fonts fidedignes han informat a l’Observatori Sirià de Drets Humans que l’Estat Islàmic va fer volar el temple de Baal situat a la ciutat arqueològica de Palmira, ha assegurat l’ONG en un piulet a les xarxes. Es creu que la destrucció s’hauria pogut produir fa un mes, però aquesta informació encara no està contrastada.
Fa tots juts una setmana ISIS va decapitar Khaled Asaad, cap d’arqueologia de la ciutat de Palmira. Durant mig segle havia dirigit la conservació de les antiguitats i va ser fa un mes quan va ser detingut pels terroristes. Al juny dos santuaris també van ser destruïts, però no formaven part de l’era romana de la ciutat. Tot i així, els terroristes els van qualificar de pagans. Amb tot, abans que la ciutat fos ocupada les autoritats sirianes havien traslladat algunes estàtues antigues a un lloc més segur.