diumenge, 16 d’agost del 2015

Els éssers humans esgoten els recursos naturals de la Terra del 2015

Els éssers humans esgoten els recursos naturals de la Terra del 2015

El planeta no té temps de regenerar-se per les exigències de la població mundial

A partir d'aquest divendres es viurà la resta de l'any amb "reserves"

| ND 13/08/2015 a les 16:50h
 
La Terra.

Els éssers humans hauran esgotat a partir d'aquest divendres els recursos naturals que el planeta és capaç generar en un any, en menys de vuit mesos. Segons una anàlisi de la Global Footprint Network (GFN), la humanitat ha entrat en "deute ecològic" sis dies abans que el 2014 i consumeix l'equivalent a 1,6 planetes per any.

Les dades es calculen comparant les emissions de carboni, les terres de conreu, les poblacions de peixos i l'ús de boscos per obtenir fusta, amb la capacitat del planeta per regenerar-los i d'absorbir les emissions de carboni. Les estimacions de la GFN apunten que el consum humà va excedir la capacitat de la Terra a principis del 1970 i, des de llavors, no ha parat de créixer.

Les conseqüències

Les conseqüències més visibles d'aquest consum excessiu es pot veure en la desforestació, l'erosió del sòl, l'esgotament dels recursos d'aigua i l'acumulació de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. L'estudi apunta, però, que si es continua amb aquesta tendència les conseqüències cada vegada seran més irreversibles perquè s'entrarà en un "cercle viciós".

De fet, les perspectives a curt i a mitjà termini del GFN són pessimistes: calcula que al 2030 els éssers humans consumiran els recursos naturals de 2 planetes cada any.

Les dades de l'estudi transcendeixen uns mesos abans de la Conferència Mundial sobre el Clima que s'ha de celebrar a París a finals d'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada