dimarts, 7 d’abril del 2015

Un robot examinarà l'interior de la caixa del reactor 1 de Fukushima

Un robot examinarà l'interior de la caixa del reactor 1 de Fukushima

Mesurarà per primera vegada els nivells de radiació i la temperatura

Imatge aèria de la central nuclear de Fukushima, l'agost passat.
REUTERS / KYODO
Imatge aèria de la central nuclear de Fukushima, l'agost passat.
EL PERIODICO
EFE / TÒQUIO
Dimarts, 7 d'abril del 2015 - 11.02 h
L'operador de l'accidentada central de Fukushima, Tepco, examinarà per primera vegada l'interior de la caixa de contenció del reactor 1, un dels més afectats pel tsunami del 2011, amb l'ajuda d'un robot per control remot.
Tokyo Electric Power (Tepco) enviarà el robot a inspeccionar la unitat 1 els dies 10 i 13 d'abril per mesurar els nivells de radiació i la temperatura a l'interior, així com per captar-ne imatges, ha informat avui a Efe la companyia.
L'operador creu que el combustible dels reactors 1, 2 i 3 de la planta es va fondre a través de les caixes de pressió dels reactors i s'ha estat acumulant als contenidors exteriors. No obstant, poc se'n sap quatre anys després de la crisi nuclear, donats els alts nivells de radiació.
Actualment no és possible portar a terme l'anàlisi a la part inferior de la caixa de contenció, on Tepco considera que s'acumulen les restes del combustible, ja que el robot no es pot introduir en l'aigua altament radioactiva generada en el procés de refredament del carburant.
L'octubre del 2012 els nivells de radiació a l'interior de la caixa, que els operaris de Fukushima van mesurar baixant-hi un dosímetre, marcaven 11 microsieverts per hora (mSv/h), molt per sobre dels prop dels 0,11 mSv/h del límit recomanat, segons informacions de l'agència japonesa Kyodo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada