diumenge, 19 d’abril del 2015

Naufraga un vaixell amb 700 immigrants a Lampedusa

19/04/2015

Naufraga un vaixell amb 700 immigrants a Lampedusa

Naufragi a Lampedusa
Naufragi a Lampedusa

És la tragèdia més greu d'embarcacions precàries que fugen de Líbia

Bernat Vilaró
El Singular 
Un vaixell ha naufragat la nit d'aquest dissabte a unes 60 milles nàutiques al nord de la costa de Líbia, a la zona de Lampedusa, amb 700 immigrants a bord que es dirigien cap a Europa. La pastera provenia d'Egipte, segons ha informat la premsa d'Itàlia, i havia enviat senyals de SOS per les dificultats que tenia la nau per navegar.

Un mercant portuguès ha alertat la guàrdia costanera italiana del Canal de Sicília, després d'observar el naufragi de la pastera. Pel que se sap a primera hora del matí d'aquest diumenge, s'han pogut salvar 28 persones que estaven a l'aigua. S'han recuperat 24 cadàvers.

Segons les primeres informacions, sembla ser que, quan el mercant portuguès s'ha acostat al vaixell per ajudar l'embarcació, les persones que hi viatjaven s'han situat tots a un dels costats de la nau per demanar ajuda, i per això el pesquer ha acabat bolcant.
 
L'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR) tem que el naufragi es tracti de la pitjor tragèdia de la història del Mediterrani pel que fa a desplaçaments d'immigrants en aquest mar, segons la portaveu d'ACNUR, Carlotta Sami, en declaracions a la cadena italiana SkyTG24.


La zona del naufragi, a Lampedusa | 324

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada