divendres, 20 de novembre del 2015

Tres hostatges morts i desenes d'alliberats a l'hotel de Bamako

Tres hostatges morts i desenes d'alliberats a l'hotel de Bamako

Homes armats han entrat de matinada en un recinte hoteler de la capital de Mali i hi han segrestat 170 persones

Soldats de Mali prenen posicions davant l'hotel Radisson Blu, preparats per a intervenir.
Soldats de Mali prenen posicions davant l'hotel Radisson Blu, preparats per a intervenir.   |   AFP
Tres persones han mort aquest divendres a l'hotel Radisson de Bamako, la capital de Mali, en una operació en què diversos homes armats hi han entrat de matinada i han aconseguit tenir-n'hi segrestades un total de 170. Les forces de seguretat de Mali haurien intentat posar fi al segrest, aconseguint alliberar una vuitantena d'hostatges, segons la televisió local ORTM. Tot amb tot, el grup hoteler Rezidor, que gestiona el Radisson de Bamako, ha assegurat des de Londres que un total de "125 clients i 13 treballadors" encara es troben dins l'hotel.
L'atac ha tingut lloc tot just una setmana després dels atemptats de París, reivindicats pel grup terrorista Estat Islàmic (EI). El president francès, François Hollande, va demanar als seus compatriotes que es trobaven en "països sensibles" que prenguessin "precaucions". Uns 40 gendarmes d'elit han estat enviats a Mali un cop s'ha conegut l'atac a l'hotel.

La República francesa va liderar el 2013 una operació militar internacional, que encara dura, per a rebutjar una ofensiva gihadista i expulsar els grups armats que ocupaven el nord del país. Però encara hi ha zones fora del control governamental.

El Govern de Mali ha creat una cèl·lula de crisi a la seu de la direcció de l'executiu, amb el primer ministre, Modibo Keita, i el ministre de Seguretat Salif Traoré. El president del país, Ibrahim Boubacar Keita, està a N'Djamena, la capital del Txad, per assistir a una cimera del G5 Sahel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada