dissabte, 21 de novembre del 2015

El Govern de Mali decreta l'estat d'emergència en tot el territori

mali

El Govern de Mali decreta l'estat d'emergència en tot el territori

El balanç total de víctimes per l'atemptat seria de 19, i no 27 com es va apuntar en un primer moment

Almenys dinou morts en l'atac en un hotel de luxe a la capital de Mali

| 21/11/2015 a les 10:10h

El govern de Mali ha decretat aquest divendres l'estat d'emergència "en tot el territori" durant deu dies per l'atemptat comès divendres per milicians islamistes contra un hotel a Bamako i que ha conclòs amb la mort d'un mínim de 19 persones.
 
La decisió s'ha pres després d'haver finalitzat el Consell de Ministres extraordinari que s'ha celebrat aquest divendres i que ha estat presidit pel cap d'Estat, Ibrahim Boubacar Keita. El Govern ha confirmat deu dies d'estat d'emergència -a partir de la passada mitjanit- i tres de dol, que comencen aquest pròxim dilluns.
 
Keita ha revisat a la baixa el balanç total de víctimes per l'atemptat i, tot i que inicialment va arribar a informar-se d'un mínim de 27 morts, finalment haurien mort 19 clients o treballadors de l'hotel i dos suposats terroristes. A més, set persones van quedar ferides, informa la cadena francesa RFI.
 
"Les nostres forces, amb valentia, han aconseguit reduir pacientment i neutralitzar definitivament aquests fanàtics que estaven decidits a massacrar tots els de l'hotel", ha destacat Keita, que ha tingut també paraules d'agraïment per als "països amics" que han col·laborat en l'operació, en particular França i els Estats Units.
 
El grup jihadista Al-Murabitun, liderat per Mojtar Belmojtar, ha reivindicat la responsabilitat de l'atac i ha dit que l'han portat a terme en "coordinació" amb Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI).
 
Keita ha subratllat que "aquests individus no tenen res a veure amb la religió de Mahoma", que és "una religió de pau". "Units, vencerem les forces del mal i del terror", ha afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada