diumenge, 15 de novembre del 2015

Identificat un dels atacants de l'atemptat a la sala Bataclan de París

atacs parís

Identificat un dels atacants de l'atemptat a la sala Bataclan de París

L'arrestat és un francès i ja tenia una fitxa policial oberta per radicalització

Sis familiars de l'home han estat detinguts per la policia francesa

EN DIRECTE Totes les reaccions als atacs a París, al minut

| 15/11/2015 a les 08:39h
 
elMón, abans El Singular.
Un dels terroristes suïcides que va participar en l'atemptat de la sala Bataclan de París ha estat identificat per la policia com a Ismaël Omar Mostefaï, de 29 anys. L'home, nascut a Courcouronnes, a la perifèria de París, tenia oberta una fitxa policial per radicalització i havia estat condemnat en vuit ocasions davant els tribunals per delictes menors entre 2004 i 2010. "Mai havia estat implicat en cap registre d'afiliació de delinqüents amb relació a alguna organització terrorista", ha indicat el fiscal de París, François Molins.

El pare, el germà i quatre membres més de la família de l'atacant han estat detinguts per la policia francesa, segons han informats fonts de la investigació a mitjans del país. De moment se sap que l'operació ha estat efectuada per la subdirecció de la lluita antiterrorista als domicilis dels arrstats a Romilly-sur-Seine i Bondoufle. Ambdós han quedat sota custòdia.

La policia belga arresta diverses persones a Brussel·les

La policia belga va detenir dissabte a la tarda cinc persones al barri de Molenbeek, a Brussel·les, relacionades amb els atemptats, segons el ministre de Justícia, Koen Geens.

Un dels vehicles implicats en els atemptats seria un cotxe de lloguer provinent d’aquest país. A més, el ministre no va descartar que hi hagi implicat un segon vehicle belga. Els escorcolls a Brussel·les es van fer prop de la parada de metro Osseghem, amb la participació de nombrosos agents i els especialistes en explosius. Se sospita que els arrestats tenien la intenció d'atemptar aquesta nit a París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada