dissabte, 17 d’octubre del 2015

'The Guardian' es fa ressò del problema ambiental de la muntanya de pneumàtics de Seseña

ÉS L'ABOCADOR MÉS GRAN D'EUROPA

'The Guardian' es fa ressò del problema ambiental de la muntanya de pneumàtics de Seseña

Un incendi a les 90.000 tones de rodes amuntegades obligaria a tancar l'aeroport de Barajas, afirma el rotatiu britànic

  • 'The Guardian' es fa ressò del problema ambiental de la muntanya de pneumàtics de Seseña
    AGUSTÍN CATALÁN
    Cinc milions de pneumàtics s'acumulen a la localitat toledana de Seseña.
  • 'The Guardian' es fa ressò del problema ambiental de la muntanya de pneumàtics de Seseña
    AFP / BASILE FAGET
    Detall dels pneumàtics acumulats a l'abocador més gran d'Europa, situat a Seseña, Toledo.
  • 'The Guardian' es fa ressò del problema ambiental de la muntanya de pneumàtics de Seseña
    GOOGLE MAPS
    Vista aèria dels 117.000 m2 de l'abocador de pneumàtics de Seseña, a Toledo.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dissabte, 17 d'octubre del 2015 - 14.57 h
El greu problema ambiental i el perill d'incendi que suposen les 90.000 tones de pneumàtics que s'acumulen en 117.000 m2 de la localitat toledana de Seseña han creuat fronteres i han arribat a la premsa del Regne Unit. El diari britànic 'The Guardian' s'ha fet ressò a la seva web de la situació de l'abocador més gran d'Europa, en què 5 milions de pneumàtics s'amunteguen a l'espera que les autoritats espanyoles decideixin com s'ha de reciclar la muntanya de cautxú.
El rotatiu subratlla que l'abocador "és a 400 metres de la urbanització d'El Quiñón, una de les més notòries del 'boom' immobiliari. Només unes 1.000 de les 13.500 unitats (vivendes) previstes estan ocupades, i això el converteix en un poble fantasma". 'The Guardian' informa que El Quiñón es va construir sense subministrament d'aigua ni de gas, cosa que deixava els pisos inhabitables, uns serveis que ara s'han connectat. Però els bancs, desesperats per desfer-se de les propietats, han reduït el preu d'un apartament de dues habitacions de 200.000 euros a 57.000.

UN INCENDI AFECTARIA BARAJAS

'The Guardian' afirma que aquesta setmana els responsables locals treballaven per portar a terme una licitació amb l'objectiu de trobar una empresa que tingui capacitat per triturar la immensa muntanya de pneumàtics, que planteja el problema d'un possible gran incendi amb el seu corresponent risc ambiental. Els ecologistes, segons el diari, han advertit que si els pneumàtics s'incendiessin, el foc no es podria extingir amb aigua i hauria de ser cobert amb terra. En el cas d'un incendi, l'aeroport de Barajas "hauria de ser tancat i es calcula que unes 11.000 llars haurien de ser evacuades", afirma el rotatiu.
La companyia inicialment encarregada de la gestió del reciclatge tenia només quatre treballadors i era incapaç de fer front a una obra d'aquesta magnitud, prossegueix 'The Guardian', que afirma que aquesta empresa va ser multada en diverses ocasions per infringir la normativa ambiental i que el 2009 el propietari va ser empresonat durant tres mesos per delictes contra el medi ambient.
Una vegada triturats, els trossos dels pneumàtics dels automòbils es poden barrejar amb asfalt per ser utilitzats com a paviment de carreteres. Els nivells de soroll en aquestes vies són fins a 12 decibels més baixos que a les carreteres convencionals, informa 'The Guardian'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada