dissabte, 12 de desembre del 2015

La Cimera pel Clima acorda limitar l'escalfament per sota dels 2 graus

canvi climàtic

La Cimera pel Clima acorda limitar l'escalfament per sota dels 2 graus

La proposta és legalment vinculant

El president de la trobada la defineix com a "històrica"

Els països ratificaran el text previsiblement aquesta tarda

Canvi climàtic: així quedaran les principals ciutats del planeta si segueix augmentant la temperatura

-Nd | 12/12/2015 a les 12:37h
Laurent Fabius, ministre d'Assumptes Exteriors francès i president de la Cimera pel Clima, ha anunciat aquest dissabte que l'acord tancat en la Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic de París (COP21) serà legalment vinculant i es marca l'objectiu de limitar l'escalfament global per sota dels dos graus i intentar que, com a màxim, sigui d'un grau i mig. Segons Fabius, cada cinc anys es farà un balanç i un seguiment per controlar si es compleix l'acord.

El president de la Cimera ha definit la proposta com a "històrica, ambiciosa i equilibrada" i ha subratllat que fa "justícia climàtica". Tanmateix, l'acord encara no és definitiu perquè els delegats de cada país han d'examinar el text i l'han de ratificar, en principi, aquesta tarda.

Després de dues setmanes d'intenses negociacions entre les 196 delegacions nacionals aquesta matinada s'ha tancat l'esborrany definitiu. Les converses s'han centrat principalment en la diferenciació en l'assumpció de responsabilitats per part dels països desenvolupats i en el finançament.

Tot i les paraules de satisfacció de Fabius, algunes veus han criticat que l'acord és de mínims i queda lluny de les expectatives generades.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada