dijous, 11 de desembre del 2014

Descobreixen un mol·lusc desconegut a les profunditats de l'oceà Àrtic

Descobreixen un mol·lusc desconegut a les profunditats de l'oceà Àrtic

| ND 10/12/2014 a les 18:20h
 
Mostra de la nova espècie. Foto: Paul Valentich-Scott
Científics han desenterrat dels sediments del llit marí de l'oceà Àrtic un nou gènere i espècie de mol·lusc bivalve que va viure fa un milió d'anys. Un dels membres de l'equip, Brian Edwards, del Servei Geològic dels Estats Units, va ser el principal científic d'una expedició conjunta entre els Estats Units i el Canadà durant l'estiu del 2010. El principal objectiu de l'expedició era cartografiar el fons marí de l'Àrtic i dels sediments.

El doctor Edwards va agafar mostres de nuclis de sediments profunds per entendre millor la geologia de la regió, incloent el turó inusual del fons marí on es van recollir les restes. En diversos nuclis, va descobrir closques de bivalves enterrats prop de 15 peus (4,5 metres) per sota la superfície del fons marí. Al tornar al seu laboratori, va extreure les closques amb l'ajuda del paleontòleg Chuck Powell per identificar-les. Encara que aquest expert va aconseguir determinar el nivell més alt de classificació de les closques de bivalves, no va poder determinar el gènere o l'espècie.

Va ser un especialista del Museu d'Història Natural de Santa Bàrbara, a Califòrnia, qui va determinar que aquests antics exemplars eren nous per la ciència. La comparació amb altres espècies que comparteixen algunes característiques de la troballa va confirmar que es tracta d'un nou descobriment. Els científics detallen les troballes dels dos últims anys a la revista científica 'ZooKeys'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada