dimarts, 31 de gener del 2017

DE LA TRUMP TOWER, A LA CASA BLANCA. (3)

Articles del Víctor

24-30 .01.17

DE LA TRUMP TOWER, A LA CASA BLANCA. (3)

Parafrasejant a l'Obèlix, direm:“Són boixos alguns nord-americans“.

L'era Trump, ja és aquí. i no fa gens de gràcia.

Continuació.

Acabarem l'article passat deixant que el ja 45è President dels EUA, Donald J. Trump, la primera Dama i el seu fill, rodejats d'allò més, tal com manen els canons, per molts guardaespatlles i forces de seguretat, fen la típica ruta de les escales del Capitoli fins al núm.1600 de l'Avinguda Pennsilvània, una estona a peu i l'altra caminant, tocant de peus a terra, a l'altura dels mortals, no multimilionaris, i d'alguns dels seus votants o no, que ja deuen estar desesperats pel seu elegit, i encara no ha vingut el més bo, i no diguem del munt d' “Homeless” que tant se'ls i en fot una cosa, com una altra. Mentre que a un parell de quilometres del centre del món hi havia una gran manifestació de més de mig milió de dones, diuen la més gran des de la Guerra del Vietnam, a part de les gairebé un miler de "manis” del mateix estil per a tot el món, això abans de començar el mandat. 

L'embolica que fa fort del President Trump.

Som el 28 de gener del 2017, i ja en fa més set de la presa de Possessió de l'UltraDretà i polèmic multimilionari Donald J.Trump com el 45è President dels EUA.

Precisament quan fa 72 anys i un dia de l'alliberament del Camp d’Extermini Nazi d' Auschwitz, ja que fou el 27 de gener de 1945, quan va ser alliberat per les tropes soviètiques. Ara és el mateix dia que es celebra el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Però d'això en parlarem més endavant.
Un nou President que en només set dies i escaig, ha firmat i ha dit un munt de barrabassades que té tot el món acollonit - i ara ja ho comencen de estar els seus mateixos votants i molts habitants dels EUA.Trump i la seva administració entre moltes altres declaracions, plantejaments i signatures ha dit i fet:

El mateix divendres 20 de gener, va firmar el decret contra l'ObamaCare, l'assegurança mèdica promoguda pel President Obama; el dilluns 23 de gener,firmar la sortida dels EEUU. del TPP (L'Acord Transpacífic de Cooperació Econòmica, conegut com a TPP, principalment promogut pels Estats Units, i altres 11 països: Japó, Austràlia, Nova Zelanda, Malàsia, Brunei, Singapur, Vietnam, Canadá, i de Llatinoamèrica Mèxic, Perú i Xile. ); La prohibició de finançar ONG's estrangeres que vagin a favor de l'avortament; el dimarts 24 de gener,firmar la construcció de dos oleoductes polèmics; el dimecres 25 de gener,firmar la construcció del mur amb la frontera amb Mèxic; el divendres 27 de gener, firmar el veto d'immigrans procedents dels països que Trump vincula al terrorisme islàmic ( i que els que no hi són, és perquè són aliats dels EE.UU., o bé és que Trump hi fa negocis...), a més,...La nova administració Trump, aposta per la desaparició de l'Euro i la dissolució de la UE; Trump amenaça amb un impost del 20% als productes mexicans; Congela el programa de refugiats i comença el veto als musulmans - desafiant a jutges i fiscals de més d'una setzena d'Estats que hi estant en contra, i de passada dona més poder a Bannon, l'ultra ideòleg del veto-.

Tot i així, també si han posat en contra, gent com : Els líders del Congrés i els Caps del Pentàgon i de la CIA, asseguren que la Llei d'Obama no es canviarà; Una associació de metges que en representa uns 66.000 i que blasmen contra la política immigratòria dels EE.UU ( per fer por als nens immigrans); Google crea un fons de 4 milions de dòlars per donar suport a les organitzacions d’immigrants.Fons que ajudarà a finançar quatre organitzacions que lluiten pels drets dels immigrants; Al voltant d'un milió de britànics han signat perquè el govern impedeixi la visita oficial de Trump; El President Mexicà Enrique Peña Nieto va anul-lar la seva visita als EUA, pel tema del mur; i un llarg etcètera.
I la darrera hora d'aquest dilluns 30 de gener del 2017 me n'asabento del munt de crítiques mundials al decret de Trump revelen la seva primera crisi global amb la crítica de la països mundials i institucions internacionals que expressen la seva indignació al decret de Donald Trump que veta l'entrada als EUA de ciutadans de set països majoritàriament musulmans que són: l'Iran, l'Iraq, Líbia, Somàlia, el Sudan, Síria i el Iemen.Tot això, quan només és a una setmana de la presa de possessió com a president i ja té la primera crisi global.

A més si han sumat: La Lliga Àrab, Indònesia, la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur), Unió Europea, Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Suïssa,Canadà...

I per acabar-ho d'adobar, a deu dies justos després de la presa de possessió, ha passat una altra cosa inèdita quan un President sortint dels EUA, digués alguna cosa, ( quan normalment no es posen en res, només a descansar, fer conferències i escriure llibres i memòries.). Aquesta va ser la primera declaració de l'expresident Barack Obama des que fa poc va abandonar la Casa Blanca, dient que "els valors nord-americans estan en perill", i alhora que està en contra de les mesures migratòries adoptades per l'actual president, Donald Trump.

Mireu si el fet de tenir de President d'EE.UU a Trump afecta a tot el món, i si n'és de greu, que el Rellotge de l'Apocalipsi*, s'ha avançat fins a 2,5 minuts per arribar a les 12 (Això vol dir que s'atansa a una - teòrica- Hora fatídica d'una possible Guerra Nuclear, amb conseqüències imprevisibles), i és la segona més greu des del 1953.

Continuarà, i molt...

Víctor Lluelles i Cardona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada