divendres, 20 de gener del 2017

DE LA TRUMP TOWER, A LA CASA BLANCA. (1)

Articles del Víctor



14-20.01.17

DE LA TRUMP TOWER, A LA CASA BLANCA. (1)

Parafrasejant a l'Obèlix, direm:“Són boixos alguns nord-americans“.

Pròleg i epíleg


Com a pròleg direm que això que comença avui, 20 de gener del 2017, pot no ser una novel-la , ni una tesi doctoral, ni una gran enciclopèdia, el que segurament serà una sèrie que començarà i vigilem que ,sobretot no acabi en drama.

Aquest escrit el vaig començar fa cinc o sis dies i quan acabo la primera part és el dia del Jurament del Càrrec del 45è President del President dels EUA, Donald J. Trump.Un home molt polèmic que ha arribat el lloc de poder més alt del món. Un home molt polemic que ha arribat el lloc de poder més alt del món.És per això que m'avanço amb l'epíleg, perquè a més de veureu, potser ho patirem, així hem triat com a subtítol una frase semblant a la que deia l'Obèlix: “Són boixos alguns nord-americans“, doncs nosaltres, amb tots els respectes, l'hem parafrasejat.


Avui, 14 de gener a sis dies de jurar el càrrec el Nou President dels EUA, Donald J. Trump, amb el seu Govern de Supermilionaris i ultres (fins i tot Clint Eastwood, que diuen que seria el nou Director de la Reserva Federal. Ja se li veia un cert “ramalasso” quan feia “pelis”, com: “Sin perdon”, “ El bueno, el feo y el malo”, o les de “Harry, el Sucio”..., ara no li caldrà que faci guions doncs ja ho viurà en directe, si el designen pel càrrec. Malgrat que el considero un gran director.),Trump només sent President electe, ja ha començat ha organitzar més merdes que gairebé tots els seus 44 predecessors junts. I qui ho hauria de dir que en ple Segle XXI, que molts feixistes i ultres de tot el món es deuen remullar la gola, brinda'n per la víctòria de Donald Trump, que el deuen tenir com el seu màxim referent-. I no diguem que el futur Cap del país més poderós del món, això sí amb permís del seu banquer,la Xina (RP de la X) - amb el qui ara, sembla, que si vol barallar -.I en teoria, no ha començat a manar, quan ja està mig món espantat, i molts compatriotes se li van posant en contra. 
I tirant enrere veurem, que el Dijous, 12 de gener, quan va fer la primera roda, diuen de premsa, i es diu que el seu Facebook el van seguir en directe uns quatre milions d'internautes, - veiem que aquest serà un President, On Line, o manarà a cops de Twitter, a més es va permetre el luxe “d'admetre que Rússia va piratejar Clinton”; amenaçant a la Premsa, i va negar la paraula a un periodista de la CNN, això només per començar.

Tots els extrems es toquen.

Ja ho diuen que a la llarga “tots els extrems es toquen”, aquesta dita tan repetida, en aquest cas com si l'haguessin fet especialment pel personatge que ens ocupa, i que com aquell que no vol la cosa ha arribat a la presidència dels EUA.

Mireu si aquest nou President Trump és amic de Rússia, que li han fet unes Matrioixkes commemoratives, potser és per qüestió de tradició, folklore, turisme o màrqueting, o una barreja de tot plegat, -ara sembla que de debò s'ha acabat la Guerra Freda-. Encara que aquí no podem pas dir res al respecte, ja que també és vàrem fer uns caganers abans d'aquest Nadal, amb la seva figura rossa que feren la volta al món ,potser va servir per acompanyar en Vladímir Putin, com a la vida real.

Potser la únic avantatge és que aquest divendres 20 de gener del 2017, el ja 45è President dels EUA,Donald J. Trump, baixarà del pis 56 de la Trump Tower, - de la Cinquena Avinguda a Manhattan, núm.725, cantonada del carrer 56, de Nova York, fins a La Casa Blanca de Washington D.C.,- a l'Avinguda Pennsilvània, núm.1600, i al Despatx Oval, així, gairebé, es trobarà a peu del carrer com la majoria dels mortals.

Continuarà, i molt...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada