dimarts, 7 de febrer del 2017

Una xinesa dona a llum un nen gestat en un embrió congelat fa 16 anys

DESPRÉS DE LA FI DE LA POLÍTICA DEL FILL ÚNIC

Una xinesa dona a llum un nen gestat en un embrió congelat fa 16 anys

El seu primer fill procedeix del mateix grup d'embrions que l'utilitzat en aquesta ocasió

Una xinesa dona a llum un nen gestat en un embrió congelat fa 16 anys
ZHOU YIN / EFE
A nurse massages an eight-day-old baby at the Women and Childrens Hospital in Chongqing September 3 2003 The hospital developed its own method to massage newly born babies according to Chinese traditional massage It is believed the massage will enhance babies blood circulation and thus improve their health EFE epa ZHOU YIN

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimarts, 7 de febrer del 2017 - 16:19 CET
Una dona xinesa de 46 anys va donar a llum un nen de 3,8 quilos gestat a partir d'un embrió congelat fa més de 16 anys i amb un 'germà bessó' amb qui es porta aquesta mateixa diferència d'edat, informa avui el diari 'South China Morning Post' citant fonts de l'hospital.
És el segon fill de la mare, que va decidir acudir a tècniques de reproducció assistida després de l'aixecament de la "política del fill únic" l'any passat, i es dona la circumstància que el seu primer fill, actualment de 16 anys, procedeix de la mateixa "remesa" d'embrions que l'utilitzat en aquesta ocasió.
El part va tenir lloc la setmana passada a l'Hospital de la Universitat Sun Yat-sen de Canton (sud) amb un embrió (fase de la fecundació prèvia a la formació del fetus) congelat l'any 2000.

FI DE LA POLÍTICA DEL FILL ÚNIC

La dona, el nom de la qual no s'ha fet públic, va anar a l'hospital l'any passat, explicant que volia tenir un segon fill després que la Xina augmentés d'un a dos els que poden tenir les famílies al país.
El 2000, la mateixa dona ja havia anat al centre al presentar problemes per quedar-se embarassada i es va sotmetre a un procés de fecundació in vitro a partir del qual va néixer el fill gran i van quedar 18 embrions congelats.
Xu Yanwen, director del centre de reproducció de l'hospital, va assenyalar que la descongelació de l'embrió va comportar bastanta dificultat, i va recordar que en dones d'edat avançada com la d'aquest cas també comporta riscos la seva implantació en l'úter.

MÉS CASOS

Al món s'han donat casos de naixements a partir d'embrions congelats fins a 20 anys abans, encara que l'hospital que ha portat a terme aquesta fecundació va puntualitzar que en conserva alguns sota zero des del 1994, i ja superen les dues dècades.
L'agència Xinhua va subratllar davant aquest cas que, a causa de la fi de la política del fill únic, a la Xina ha augmentat el nombre de dones en edat de maternitat ja avançada (al voltant dels 40 anys) que han anat als hospitals del país interessades en mètodes de reproducció assistida per concebre un segon nen.
Només a l'hospital de Canton, el doctor Xu va recordar que el 2016 hi va haver més d'un miler de dones més grans de 40 anys que van realitzar aquest tipus de consultes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada