dimecres, 9 de novembre del 2016

El mapa que mostra la contaminació de l'aire que respirem


El mapa que mostra la contaminació de l'aire que respirem

Àfrica i Àsia són els continents amb nivells de pol·lució més elevats, segons l'OMS

| 07/11/2016 a les 17:00h
El mapa mostra els nivells de contaminació a nivell mundial. Foto: OMS

Nou de cada deu persones del planeta (el 92% de la població) viu en zones amb alts nivells de contaminació. La dada es desprèn d'un dels informes de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i serveix per adonar-se de la magnitud del problema al qual s'enfronten els assistents de la XXII Cimera del Clima (COP22) que comença aquest dilluns a Marràqueix.
La COP22 arranca després de l'entrada en vigor al nivell mundial el passat divendres de l'històric acord de París contra el canvi climàtic. El pacte té com a objectiu aconseguir que l'increment de la temperatura global del planeta quedi per sota dels 2 graus centígrads.

Tal com s'aprecia al mapa interactiu de l'OMS, els països més afectats per la pol·lució són aquells d'ingressos baixos i mitjans -Àfrica i Àsia és on la situació és més preocupant-. Les zones del mapa dibuixades en groc, taronja, vermell o morat superen els nivells de contaminació recomanats per l'OMS.

L'entitat inclou entre les principals fonts de pol·lució de l'aire formes ineficients de transport, combustibles domèstics i la incineració de residus, plantes d'energia alimentades amb carbó o activitats industrials. Ara bé, la qualitat de l'aire també pot estar influenciada per les tempestes de pols, especialment en les regions pròximes als deserts.


(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada