dijous, 24 de setembre del 2015

Grans multinacionals es comprometen a utilitzar energia 100% renovable

EMPRESES MÉS VERDES

Grans multinacionals es comprometen a utilitzar energia 100% renovable

L'anunci forma part d'una campanya contra el canvi climàtic anomenada RE100

Grans multinacionals es comprometen a utilitzar energia 100% renovable
FABIAN BIMMER / REUTERS
Parc eòlic marí o 'offshore' a prop de l'illa de Borkum, al nord-oest d'Alemanya.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dijous, 24 de setembre del 2015 - 17.44 h
Grans companyies multinacionals com Goldman Sachs, Wal-Mart, Starbucks, Procter & Gamble, Nike i Johnson & Johnson s'han sumat aquesta setmana a la campanya RE100 i s'han compromès a contractar cada vegada més fonts d'energia renovables fins a arribar progressivament al 100% del subministrament.
La campanya, totalment voluntària, no estableix cap calendari de compliment, però algunes empreses ja s'han afanyat a fixar-lo pel seu compte: Goldman Sachs, per exemple, s'ha compromès a arribar al 100% el 2020, mentre que en el cas de Nike l'objectiu s'aconseguirà el 2025.
La RE100 es va posar en marxa al gener amb el compromís d'altres grans empreses, com Unilever, Ikea, BT Group, Nestlé i Philips. Recentment s'ha incorporat al grup la companyia suïssa UBS.
L'anunci de les noves incorporacions coincideix amb la celebració de la Setmana del Clima de Nova York i té la vista posada en la pròxima cimera internacional del clima, que se celebrarà a principis de desembre a París.
Les empreses es comprometen a apostar per fonts renovables, com l'energia eòlica i la solar, per contribuir a mitigar les emissions responsables de l'escalfament global.
La campanya RE100 està impulsada per les associacions The Climate Group i CDP, abans conegut com a Carbon Disclosure Project.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada