divendres, 24 de juliol del 2015

Científics vinculen l'onada de calor europea amb el canvi climàtic

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 35, DIVENDRES 24 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 65 DIES

Científics vinculen l'onada de calor europea amb el canvi climàtic

Les temperatures del juliol desbanquen en molts graus les mesures històriques

| ND 14/07/2015 a les 16:23h


Un nen refrescant-se. Foto: Juanma Peláez

Una onada de calor està afectant gran part d'Europa -i especialment el nostre país- des de finals de juny. Un equip de científics que ha analitzat el possible paper del canvi climàtic, ha conclòs que l'escalfament global és el culpable d'aquesta calor sufocant. Segons els investigadors, en algunes ciutats el canvi climàtic ha provocat que les onades de calor extrema siguin quatre vegades més probables.

L'estudi prové d'una col·laboració entre l'organització Climate Central, amb seu als Estats Units, i un equip internacional d'investigadors del clima. Els resultats es van publicar el 2 de juliol, sobre la base de les temperatures pronosticades, i van actualitzar la recerca el dia 10, mitjançant les temperatures reals.

Segons destaca la revista científica "Nature", el treball -que encara no ha estat revisat per experts- pot ser el primer exemple de l'avaluació de l'impacte del canvi climàtic en fenomens meteorològics extrems. En la imatge es mostra com les temperatures de principis de juliol a Europa, van desbancar en molts graus les mesures històriques, especialment a l'estat espanyol, França i Alemanya.
 

Mapa de la National Oceanic and Atmospheric Administration dels Estats Units. Foto: NOAA

................................

Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada