dilluns, 11 de maig del 2015

La muntanya russa de les temperatures en tres mapes

La muntanya russa de les temperatures en tres mapes 

Entre avui i divendres els canvis ens els termòmetres seran especialment bruscos



Durant la setmana les temperatures aniran amunt i avall amb canvis sobtats i bruscos, aquests tres mapes del model GFS serveixen per fer-se una idea de quins seran els pics d'aquesta muntanya russa que els termòmetres viuran els pròxims dies. El primer mapa correspon a la tarda d'aquest dilluns, serà estiuenca però amb temperatures relativament contingudes, molts termòmetres passaran dels 25 graus, però s'espera que pocs superin els 30.
 La pujada forta començarà dimecres i arribarà al seu màxim dijous, la tarda de dijous és probable que se superin els 35 graus a l'interior de Catalunya, i es podria arribar fins als 40 al centre del País Valencià, unes temperatures que no tenen precedents per una primera quinzena del mes de maig. Si finalment es complís la previsió i, per exemple, la temperatura superés els 36 graus a Lleida, seria el primer cop que això passa al mes de maig. Des de 1960 fins ara només hi ha registrades dues temperatures de més de 36 graus prèvies al 15 de juny a la capital del Segrià. Cal fixar-se també que la pujada de termòmetres serà molt molt més moderada a la costa, és probable fins i tot que les boires facin baixar la temperatura a prop de mar en algun cas.
El tercer mapa correspon a la tarda de divendres i deixa ben clar que el retorn a les temperatures normals de maig arribarà en sec: en 24 hores els termòmetres podrien baixar 10 graus en molts casos i fins a 15 en alguns sectors del Pirineu. El cap de setmana tindrà novament migdies d'estiu, però amb una calor més moderada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada