dimarts, 15 de gener del 2019

[VÍDEO] Així és com s'escampa la pol·lució per Europa

[VÍDEO] Així és com s'escampa la pol·lució per Europa

Un vídeo del Servei de Monitoratge Atmosfèric Copèrnic mostra el moviment de les emissions de diòxid de nitrogen per tot el continent

El vídeo del final d'aquest text mostra la pol·lució que es produeix a Europa i com s'escampa pel continent. En concret, l'animació es centra en les concentracions i el moviment del diòxid de nitrogen, un gas que es produeix durant la combustió de materials fòssils, principalment a causa dels vehicles i les indústries, entre els dies 5 i 10 de gener d'aquest 2019, en base a les dades obtingudes cada hora, i amb els moments de més contaminació en color blanc.

Les imatges han estat elaborades per a la cadena pública britànica BBC pel Servei de Monitoratge Atmosfèric Copèrnic, amb seu a Reading, al mateix Regne Unit, gràcies a les dades obtingudes amb observacions per satèl·lit i mesures preses per estacions de control a terra, i combinades amb models de la meteorologia i el comportament de l'atmosfera al llarg del mateix període. Les ciutats, les principals emissores d'aquest tipus de gas, són immediatament reconeixibles, com també algunes de les principals zones industrials d'Europa. A més, també es poden observar fàcilment les principals línies de comunicació marítima i l'efecte que les cadenes muntanyoses, com els Pirineus, tenen a l'hora de frenar el moviment de la pol·lució i fent que algunes zones concentrin molta contaminació atmosfèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada