dimecres, 8 de juny del 2016

L'Aemet activa els primers avisos de l'any per calor

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

L'Aemet activa els primers avisos de l'any per calor

Les temperatures podrien rondar els 40º a la vall del Guadalquivir, mentre que a Lleida se n'esperen 35º 

L'Aemet activa els primers avisos de l'any per calor
EFE / RAÚL CARO

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimecres, 8 de juny del 2016 - 11:46 CEST
L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat les primeres alertes de l'any per calor davant la previsió que entre avui i divendres s'arribi a valors molt elevats a la meitat sud peninsular, especialment a la vall del Guadalquivir, amb màximes que s'acostaran als 40º, i també en algunes zones de la vall de l'Ebre. A Catalunya, les màximes es registraran a Lleida i zones pròximes, amb 35º, mentre que a la costa oscil·laran entre els 24º i els 28º, temperades per la brisa marina, encara que amb una marcada sensació de xafogor.
L'Aemet no qualifica l'actual episodi d'onada de calor perquè serà limitat territorialment i efímer, és a dir, serien necessaris almenys tres dies seguits amb temperatures molt elevades. L'avís màxim és de color groc (nivell 1 en una escala de 0 a 3). A partir de dissabte les temperatures es normalitzaran.
Els cels clars s'imposaran, excepte en zones muntanyoses, inclòs el Pirineu català, on a la tarda es podrien formar núvols d'evolució amb possibilitat de xàfecs tempestuosos.
Les màximes d'Espanya s'esperen a la vall del Guadalquivir i el Genil, a les províncies de Còrdova, Sevilla, Jaén i Granada, on s'arribarà als 39 graus. També es troben en avís groc la ribera de l'Ebre a Saragossa, on s'esperen màximes de 36º, així com l'interior de la província de València i l'horta del Guadiana a Badajoz, amb una previsió de fins a 38º. Les màximes quedaran contingudes al nord, amb 22º a la Corunya i 24 a Pontevedra, Sant Sebastià i Santander.
A Catalunya, segons el Servei Meteorològic (SMC-Meteocat), s'esperen cels clars o poc ennuvolats, encara que a partir de la tarda es formaran núvols d'evolució que podrien ocasionar algun xàfec al Pirineu i al Prepirineu.

TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada