dijous, 19 de maig del 2016

Dotzè mes consecutiu amb rècord de temperatura al planeta

Dotzè mes consecutiu amb rècord de temperatura al planeta

L'abril ha tornant a superar per més d'un grau la mitjana del segle XX


Els resums de dades fets públics aquesta setmana per les agències americanes NASA i NOAA confirmen que l'abril ha tornat a establir un rècord en la temperatura global del planeta. Segons les dades de la NOAA aquest mes la temperatura mitjana de la Terra s'ha situat 1,1º C per sobre de la referència del segle XX, una dada que supera en 0,28º l'anterior rècord establert el 2010.
Els càlculs de la NASA se situen en una línia similar, en aquest la seva referència és el període 1951-1980, i la mitjana de l'abril d'enguany l'ha superat per 1,11º C. Es dóna la circumstància que fins al setembre de l'any passat mai des que es recullen dades la temperatura global del planeta havia superat per més d'1º C la mitjana climàtica, un fet que s'ha produït consecutivament des de l'octubre fins a l'abril, set mesos seguits. L'anomalia, això sí, comença ha anar de baixa, febrer i març la mitjana de referència es va superar per 1,3º C, dues dècimes més que ara.
Aquest rècord marca una altra fita: d otze mesos consecutius en els quals cada mes ha estat el més càlid que mai s'hagi pogut registrar (dades des de 1880). Un any sencer de rècords seguits que demostren rotundament que la temperatura global del planeta s'ha situat en els últims mesos en nivells molt superiors a tot el que s'havia pogut analitzar fins ara. La causa d'aquests rècords cal buscar-la en la suma de l'escalfament global i l'intens Niño que hi ha hagut durant els últims mesos. Actualment aquest fenomen ja està remetent, i tot fa pensar que serà substituït a partir de l'estiu pel seu pol oposat: la Niña.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada