dimecres, 18 de febrer del 2015

Un tribunal alemany acusa de 170.000 càrrecs d'assassinat un suposat guàrdia nazi de 93 anys

 

Un tribunal alemany acusa de 170.000 càrrecs d'assassinat un suposat guàrdia nazi de 93 anys

El ciutadà alemany seleccionava els presoners que arribaven a Auschwitz

EL PERIÓDICO / BERLÍN
Dimecres, 18 de febrer del 2015 - 17.50 h
Un tribunal alemany ha imputat a un home de 93 anys 170.000 càrrecs per complicitat d'assassinat, acusat de servir com a guàrdia de les SS al camp d'extermini d'Auschwitz.
L'acusat, el nom del qual no ha sigut revelat d'acord amb les lleis de privacitat, va estar al camp de concentració de Polònia des del gener del 1942 fins al juny de 1944, segons assenyala el tribunal estatal de Detmold en un comunicat.
A l'escrit s'indica que l'acusat va ser assignat al camp d'Auschwitz I i que allà va ajudar a supervisar els nous presoners, la majoria jueus, a mesura que arribaven a Auschwitz-Birkenau, la part del complex del camp on en van ser assassinats 1,1 milions.
L'advocat defensor, Johannes Salmen, ha assegurat que el seu client ha reconegut haver estat a Auschwitz I, però ha negat que se l'assignés a Birkenau o que estigués involucrat en els assassinats.
A l'acusat també se li atribueix haver fet la selecció dels que acabaven d'arribar, als quals marcava com a presoners per a la seva immediata mort o per enviar-los a treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada