El periodisme que l'actualitat necessita
Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.
 
 
El planeta Terra ha arribat avui, 22 d’agost, a la seva data de sobrecapacitat natural, és a dir, el moment en què s’acaben tots els recursos naturals que la Terra és capaç de regenerar cada any. Segons l’institut de recerca internacional Global Footprint Network, que fa aquest càlcul anualment, aquest és la data més tardana d’aquests últims anys i implica el retrocés més gran d’aquests últims cinquanta anys.
En anglès aquest dia és denominat Overshoot day, que podria traduir-se com el ‘dia de la sobreexplotació’, i enguany ha arribat més tard que no es preveia gràcies a la pandèmia del coronavirus, que ha aturat la mobilitat i les explotacions. Es calcula que la petjada ecològica planetària enguany s’ha reduït gairebé d’un 10%, ‘però encara fem servir tants recursos ecològics com si visquéssim en 1,6 Terres’, explica Globals Footprint Network.
Butlletí de VilaWeb
Rebeu les notícies de VilaWeb cada matí al vostre correu